Zwangerschapsbegeleiding

Wat is het zwangerschapspakket ?

Het zwangerschapspakket is een vorm van zwangerschapsbegeleiding die bestaat uit verschillende lessen met elk hun eigen onderwerp. Omdat niet iedere zwangere en elke zwangerschap hetzelfde is, kan je uit dit lesaanbod de lessen kiezen die voor jou belangrijk of nuttig zijn. Op deze manier krijg je geen informatie over zaken die voor jou niet interessant zijn en kan je zo je eigen zwangerschapsbegeleiding samenstellen.

Voor wie is het zwangerschapspakket bedoeld ?

Het zwangerschapspakket is o.a. bedoeld voor zwangere vrouwen
– die zelf willen bepalen wat voor onderwerpen er tijdens de zwangerschapsbegeleiding worden besproken
– die willen kiezen uit meer dan de standaard zwangerschapslessen
– die al eens zwanger zijn geweest en niet weer een hele cursus willen volgen
– met een drukke baan of die drukke bezigheden hebben
– die onregelmatig werken
– die niet in groepsverband zwangerschapsles willen volgen
– die last van stress hebben, al dan niet veroorzaakt door de zwangerschap en aankomende bevalling

Hoe werkt het zwangerschapspakket ?

Als je een lessen wilt komen volgen dan kan je een keuze uit de tabel met het lessenoverzicht maken. Als je vragen hebt of advies wilt, of als je je wilt opgeven voor het volgen van lessen dan kan je hierover contact met ons opnemen. Dit kan per e-mail info@praktijkdeeenhoorn.nl of per Whatsapp/telefoon: 06 – 13 03 12 59. De lessen worden in onderling overleg ingepland.

Overzicht van de lessen:

LesnrLesduurOnderwerpLesstof
11 uurZwanger zijnEen les o.a. over voeding tijdens je zwangerschap, harde buiken, emoties, je lichaamshouding en natuurlijk is er ruimte om je eigen vragen te stellen
21 uurAdemhalingstechniekenAls je op een goede manier ademt zal je hier veel voordelen van ondervinden, zowel tijdens je zwangerschap, maar zeker ook tijdens je bevalling. Zo werkt een goede ademhaling o.a. mee om je beter te kunnen ontspannen waardoor je rustiger wordt en je de weeën beter aankan.
31 uurDe bevallingDeze les gaat over het verloop van de bevalling en hoe je je hierop kan voorbereiden.
41,5 uurPartnerles voor de bevallingIn deze les wordt naast het verloop van de bevalling ook de rol van de partner tijdens de bevalling besproken.
51 uurPijnstilling tijdens de bevallingDeze les gaat over natuurlijke pijnstilling tijdens de bevalling.
61 uurZwangerschaps- en bevallingsstressTijdens deze les gaan we dieper in op stress die je ervaart voor bijvoorbeeld de aankomende bevalling, door omstandigheden of door een eerdere negatieve ervaring.
70,5 uurVoetreflexmassageDoor de massage van de reflexpunten in je voeten zal je een diepe ontspanning ervaren, maar ook kunnen veel (zwangerschaps-)klachten zoals bijvoorbeeld maagklachten, darmklachten en rugklachten door de massage afnemen of verdwijnen. (Er kunnen maximaal 2 voetreflex behandelingen binnen het zwangerschapspakket worden afgesproken)
80,5 uurPedicure behandelingJe voeten hebben het zwaar te verduren als je zwanger bent. Het is daarom belangrijk om ze goed te verzorgen. Tijdens de pedicure behandeling worden je voeten gereinigd, je nagels geknipt, je nagelwallen gereinigd en evt. aanwezige eelt en kloven verwijderd.

 

 

Is het mogelijk om verschillende lessen te combineren ?

Als het beter uitkomt dan is het ook mogelijk om een combinatie te maken van de verschillende lessen (hierbij worden de lessen in één afspraak behandeld en hoef je niet op een ander moment nog voor een andere les terug te komen). Bijvoorbeeld de les over de ademhalingstechnieken / de bevallingsles of de les over de ademhalingstechnieken / de partnerles zijn goed te combineren. De totale lestijd verandert hierdoor niet, maar de lesstof van beide lessen wordt dan aangeboden tijdens één afspraak.