Hatha Yoga groepslessen

Wat is het Hatha yoga?

Hatha yoga is de meest lichamelijke vorm van yoga waarbij we naast het beoefenen van de verschillende houdingen (die asana’s heten) ons bezig houden met concentratie- en ontspanningsoefeningen en de verschillende ademhalingstechnieken. Hierdoor leert je lichaam steeds beter kennen, zodat je spanningen in je lichaam eerder herkent. 

Het beoefenen van yoga heeft o.a. de volgende voordelen:
–   versterkt de gewrichten, geeft veerkracht in het lichaam en maakt spieren langer.
–   stimuleert de bloedsomloop, waardoor de ademhaling verbetert en de energie en vitaliteit in het lichaam groter wordt.
–   masseert de inwendige organen, waardoor de lichamelijke functies verbeteren.
–   brengt het denken tot rust en kalmeert de emoties.

Ook zal het beoefenen van yoga je helpen om beter met de mentale spanningen en onrust om te gaan die iedereen in deze drukke en snelle tijd ervaart.  

Omdat het tijdens de yogales niet gaat om het neerzetten van een prestatie, maar om prettig bezig te zijn binnen je eigen grenzen, is yoga geschikt voor iedereen. 

De yogalessen zijn praktische lessen (zonder spirituele aspecten) die er op gericht zijn rust en evenwicht te brengen in je lichaam én in je geest

Lestijden en locatie

De yogalessen worden op maandagavond gegeven in de praktijk (Lutkedijk 42a in Obdam).
Er worden wekelijks twee yogalessen gegeven: de eerste is van 19:00 – 20:00 uur en de tweede van 20:15 – 21:15 uur.

Lesbijdrage

De lesbijdrage voor de Hatha yoga bedraagt € 34,00 per maand. Tijdens de zomervakantie (juli en augustus) is er geen lesbijdrage verschuldigd.

Proefles

Als je eens wilt proberen of yoga iets voor jou is, kun je je opgeven voor een proefles. Een proefles is vrijblijvend en na de les kan je beslissen of yoga iets voor je is.

Als je vragen over de yogales hebt, of als je je wilt je aanmelden, dan kan dit per e-mail:  info@praktijkdeeenhoorn.nl of per Whatsapp of telefoon: 06 -13 03 12 59.