Voetreflex

Hoe werkt voetreflexmassage ?

Een groot deel van je lichaam heeft in je voeten een reflexpunt. Je vindt in je voeten bijvoorbeeld de reflexpunten van je uitscheiding- en verteringsstelsels (zoals blaas, nieren, darmen, alvleesklier e.d.) maar ook je lymfensysteem, je zenuwstelsel en zelfs je zintuigen en de onderdelen van je skelet zijn als reflexpunten terug te vinden in je voeten. Het is hierdoor mogelijk om een groot deel van je lichaam via je voeten te stimuleren. Plaatsen in je lichaam die niet goed functioneren kunnen in de voeten herkend worden omdat deze zodra hierop gemasseerd wordt vervelend of soms zelfs pijnlijk aanvoelen. Door deze reflexpunten extra te masseren wordt hiermee heel gericht bepaalde organen of processen in je lichaam geactiveerd waardoor de klachten in het lichaam zullen afnemen of verdwijnen.

Wanneer wordt voetreflexmassage toegepast

Omdat van (bijna) het hele lichaam de reflexpunten terug te vinden zijn in de voeten kunnen hiermee ook de meeste klachten worden behandeld. Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld obstipatie, verkoudheid e.d., maar ook de minder grijpbare klachten zoals hoofdpijn, slaapproblemen en buikpijn kunnen met de voetreflexmassage goed behandeld worden. Omdat voetreflex een holistische manier van behandelen is, waardoor er dus niet alleen wordt gekeken naar de plaats waar de klachten vandaan komen maar ook naar verbanden met andere delen in het lichaam, is de voetreflexmassage ook erg geschikt voor het behandelen van bijvoorbeeld de aan stress gerelateerde klachten.

De voetreflexmassage hoeft niet altijd bij klachten gebruikt te worden, door de ontspannende uitwerking is de massage ook heel geschikt om even helemaal te ontspannen en te ontstressen.

Wat houdt een voetreflexmassage in ?

Tijdens de voetreflexmassage behandeling worden op beide voeten alle reflexpunten gemasseerd. Hierdoor wordt het hele lichaam vanaf de voeten gestimuleerd en kunnen probleemgebieden worden behandeld. Omdat tijdens de behandeling ook veel in de ontspanningsgebieden van de voeten wordt gemasseerd heeft de massage ook een zeer ontspannende uitwerking.

 

Wat merk je van een voetreflexmassage behandeling ?

Na de massage is de kans groot dat je je ontspannen en slaperig voelt. Bij sommige mensen blijft dit gevoel even hangen, maar bij de meeste verdwijnt dit na enige tijd weer en die voelen zich dan na de massage op een ontspannen manier weer energiek. Omdat alle reflexpunten na de massage gestimuleerd zijn voelen de voeten zacht aan en door de ontspanning is er ook vaak meer rust in je hoofd.

Hoe ziet een behandeling eruit ?

Als je voor de eerste keer voor een voetreflexmassage komt dan nemen we eerst een vragenlijst door. Hierbij worden vragen gesteld over je gezondheidstoestand en gaan we dieper in op je eventuele klacht(en).
Vervolgens zullen je voeten worden gemasseerd waarbij dan extra aandacht wordt gegeven aan de eventuele probleemgebieden en de daaraan gerelateerde klachten, of andere klachten via de massage kunnen worden vastgesteld.
Na de massage bespreken we de (pijn)punten die tijdens de massage naar boven zijn gekomen om te zien of deze overeenkomt met de klachten, of dat we (ook) in een andere richting moeten gaan behandelen.