Pedicure behandelingen

Voor wie is de pedicure bedoeld?

Doordat onze voeten veel te verduren hebben, is een goede voetverzorging erg belangrijk. Anders kan je klachten krijgen zoals bijvoorbeeld pijn in de voeten, eelt, een ingroeiende nagel, kloven of een pijnlijke likdoorn. 

Wat doet een pedicure?

Bij elk bezoek bekijkt de pedicure je voeten en controleert ze op beginnende voetschimmel, ingroeiende nagels, kloven of enig ander probleem. Door hier vroeg bij te zijn, worden deze problemen snel aangepakt en wordt erger voorkomen. Advies geven over de verzorging van je voeten en bij je schoenkeuze en indien nodig doorverwijzen naar een podotherapeut of huisarts behoort ook tot wat de pedicure doet.

De pedicure behandeling 

De pedicure behandeling bestaat uit het knippen van de teennagels, het reinigen van de nagelomgeving, het dunner frezen van verdikte (schimmel)nagels, het verwijderen van eelt en als die er zijn het verwijderen van  likdoorns en/of het verhelpen van een ingroeiende nagel. Aan het einde van de behandeling worden je voeten in warme doeken gewikkeld voor een stukje ontspanning en daarna worden de nagels ingewreven met nagelolie en je voeten gemasseerd met een voor jouw voeten aangepaste crème.

Deelbehandeling

Als je alleen last hebt van een likdoorn of een ingroeiende nagel of een schimmelnagel of kloven dan kan je ook een afspraak maken voor een deelbehandeling. Tijdens deze behandeling wordt alleen je probleem behandeld. Deze afspraak duurt maximaal 20 minuten.

Pedicure behandeling in combinatie met een voetreflexmassage

Als je de pedicure behandeling wil afsluiten met een ontspannende voetreflexmassage dan is het mogelijk om dit als combinatie behandeling af te spreken. Deze afspraak duurt 75 minuten en hiermee kunnen buiten de evt. klachten aan de voeten ook klachten elders in het lichaam worden verlicht of verholpen.